14 станаха жертвите на трагедията в РСМ, изнесоха подробности за пожара

В Тетово е обявен тридневен траур

09.09.2021 | 14:00 Редактор: Жаклина Иванова

Най-малко 14 са вече жертвите на пожара в Ковид болница в Северна Македония. В град Тетово е обявен тридневен траур в памет на жертвите.

Пожарът избухва малко след 21:00 часа вечерта и бързо обхваща по-голямата част от лечебното заведение. Пламъците се разгарят допълнително заради материалите, от които е изградена временната клиника, както и от кислорода в помещенията, необходим за обдишването на пациентите.

На място пристигат три пожарни коли и 16 огнеборци.

"Трябваше да се работи по гасенето на пожара и в същото време да се извърши евакуация на хората и пациентите, настанени в Ковид центъра", обясни командирът на пожарната в Тетово.

Лекари и доброволци от града помагат на пожарникарите в опит да бъдат спасени хората, попаднали в капана на огъня. Оцелелите са транспортирани за лечение в Скопие.

"Дадохме всичко от себе си, за да предотвратим пламъците да се разпространят и да извадим колкото се може повече хора от опожарения обект", добави шефът на пожарната.

Премиерът Зоран Заев посети мястото на трагедията и се запозна с разследването до момента. Модулната болница е пусната в експлоатация на 15 април тази година.

Оттогава до трагичния инцидент снощи попада в центъра на общественото внимание два пъти, заради предполагаеми грешки при изграждането на съоръженията и повреда на централната система за подаване на кислород.

След пожара властите призоваха да не се спекулира с инцидента, докато не бъдат установени точните причини за възникването му.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Дончо
преди 2 години
Кел файда. Добре че нашите тутманици не направиха такива "модули", че ще си заминаваме и без ковида. Мир на душите им на невинните хорица! Сигнализирай за неуместен коментар