Задължителният тест за неваксинирани разгневи пътуващите към Гърция

Към границата днес се отправиха почти изцяло хора с ваксини

31.08.2021 | 13:46 Редактор: Юлия Христова

Нови изисквания за пристигащите в Гърция са в сила от днес. Задължителен тест вече се прави на всички, които влизат в страната, но нямат поставена ваксина. Засега е ясно, че новата мярка ще се прилага до 3 септември. Твърде вероятно е след това тя да бъде удължена. 

Новото изискване не беше добре прието от пътуващите през "Кулата". Според хората е излишно да се правят изследвания на пункта, при положение, че всеки влизащ в Гърция е задължен да покаже резултат от отрицателен PCR или бърз тест.

"Все едно се съмняват в качеството на нашите тестове. Нали знаете, всяка държава си има правила. Според нас не е приемливо. Все едно, че се усъмняват в качеството на нашите тестове", посочиха пътуващи.

Към границата днес се отправиха почти изцяло хора с ваксини. Единици бяха тези, които представяха тестове за Ковид.

"И аз съм с ваксина, тук само той е без ваксина – съпругът ми, но той е с много високи антитела, и даже не му дават да се ваксинира", коментира една от пътуващите към Гърция наши сънароднички.

При положителен тест на границата се налага 10-дневна карантина. Глобата, ако тя не бъде спазена, е 5000 евро. Пътуващите, заедно с далите положителна проба, ще могат да избегнат карантината, ако имат два отрицателни теста, направени в рамките на последните 24 часа.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК