Никол Джий спаси афганистанско бебе, дни по-късно я прибраха в САЩ в ковчег

23-годишната жена е една от жертвите на атентата в Кабул от 26 август

31.08.2021 | 12:10 Редактор: Елеонора Танева
Никол Джий спаси афганистанско бебе, дни по-късно я прибраха в САЩ в ковчег

23-годишният американски морски пехотинец  Никол Джий просълзи света, уловена от фотограф в Афганистан да държи спасено бебе в прегръдките си. 

Дни по-късно целият свят е разтърсен от смъртта на младата жена, убита при атентатите в Кабул, малко преди края на мисията ѝ в Афганистан. 

Снимката беше публикувана в социалните мрежи от самата Никол Джий. А към нея е написала краткото "Обичам професията си".

При нападенията в Кабул на 26 август загинаха над 100 цивилни граждани и 13 американски войници, сред които и 23-годишната Никол Джий. Вместо с лъчезарната си усмивка, младата американка беше прибрана в родината си в ковчег, покрит с националния флаг.

"До последния си дъх тя правеше това, което толкова много обичаше: да помага на хората. И изведнъж е мъртва - просто така", сподели в социалните мрежи колегата на Джий Малъри Харисън, пише  DW. 

Отговорност за атентатите в Кабул пое афганистанското крило на терористичната организация "Ислямска държава".

Американското Министерство на отбраната публикува пълните имена на 13-те войници, убити миналия четвъртък в Кабул. От списъка става ясно, че 12 от тях са били на възраст под 25 години.

Снимки: Instagram, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК