Протести в Лондон: Екоактивисти и антиваксъри на бунт, обиждаха журналисти

Блокираха възлово кръстовище в центъра на столицата

23.08.2021 | 22:10 Редактор: Десислава Атанасова
Протести в Лондон: Екоактивисти и антиваксъри на бунт, обиждаха журналисти

Лондон стана свидетел днес на серия от протести. Движението "Бунт срещу унищожението" блокира възлово кръстовище в центъра на града, за да протестира срещу правителствата по цял свят, които подвеждат собствените си хора. Група антиваксъри пък блокираха сградата на ITV News и обиждаха журналисти.

"Бунт срещу унищожението" постави днес началото на серия от протести , използвайки като повод 230-тата годишнина от революцията в Хаити, с идеята как най-вече бедните страни по света стават жертви на корпоративни интереси и след прясно публикуван доклад на Междуправителствената комисия по изменение на климата на ООН, в който се казва, че човечеството е преминало повратна точка с емисиите на въглероден двуокис.

Активисти на движението се привързаха с вериги на натоварено кръстовище в района на "Ковънт Гардън" , издигната бе импровизирана платформа за речи, под формата на розова маса, предава БНР.

По съвсем друг повод стотици блокираха сградата на ITV News, където се помещава и телевизионния "Канал 4". Антиваксъри и привърженици на конспиративни теории обвиниха медиите, че прокламират въвеждането на ваксинационни паспорти, които, според тях, са несъвместими с британските ценности.

Събралите се обиждаха журналисти. По-късно полицията успя да въведе ред.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК