Израел тества над 1,5 млн. деца от 3 до 12-годишна възраст

Тези тестове ще позволят да се проучи развитието на антитела от тези деца, ако вече са били заразени

22.08.2021 | 20:50 Редактор: Десислава Атанасова
Израел тества над 1,5 млн. деца от 3 до 12-годишна възраст

Израел започна днес кампания за серологични тестове за коронавирус от 3-годишна възраст нагоре, за да проучи развитието на антитела от неваксинираните деца в навечерието на новата учебна година. 

Въпреки увеличения брой на заразите в страната заради новия вариант Делта, израелското правителство иска да избегне отлагане на началото на учебната година, насрочено за 1 септември.

Израел започна ваксинации на деца над 12 години, а тази кампания от серологични тестове е насочена към децата между 3 и 12 години. Според министерството на образованието тези тестове ще позволят да се проучи развитието на антитела от тези деца, ако вече са били заразени, съобщава в. "Монитор".

Децата, които са развили достатъчно антитела, няма да бъдат принуждавани да се изолират, ако са в контакт със заразен. Така ще се ограничат проблемите в училищата.

Тестването ще обхване около 1 500 000 деца. Фокусът е върху възрастовата група до 12 години, тъй като ваксинацията на тийнейджърите в Израел отдавна е започнала.

В комюнике на кметството на Ерусалим кметът Моше Леон призовава родителите да доведат децата си за този безплатен 15-минутен тест, който се прави чрез убождане на пръста.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК