Курц отсече: Австрия няма да приеме повече бежанци от Афганистан

Австрия е приютила повече от 40 000 афганистанци

22.08.2021 | 09:28 Редактор: Елеонора Танева
Курц отсече: Австрия няма да приеме повече бежанци от Афганистан

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан. "Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи", каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

Австрия е приютила повече от 40 000 афганистанци - втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. "Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава", каза канцлерът, цитиран от БТА.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни. Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. 

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Браво, Курз. Ясно и в прав текст.Аз ги съжалявам много, но наистина трябва да се тегли чертата някъде. Афганистан са 38 милиона.... няма как да ги приючи всички една Европа. Сигнализирай за неуместен коментар