Оптимистична прогноза: Делта е преодолим, ако се спазват 5 стъпки

Само ваксинирането няма да е достатъчно, казва проф. Андрю Пекош

22.08.2021 | 12:45 Редактор: Елеонора Танева
Оптимистична прогноза: Делта е преодолим, ако се спазват 5 стъпки

Все по-често неваксинираните стават причина за натоварване на лечебните заведения в различни страни. "Ваксините ще помогнат хората да не влизат в болница. А това е най-важното, което може да постигне ваксинацията". Това заяви проф. Андрю Пекош от Университета "Джонс Хопкинс".

Той подчертава, че само едно нещо не може да защити човек напълно. Затова препоръчва да не се разчита само на ваксините.

"Така че, особено при безпрепятственото разпространение на вирусите в много части от САЩ и света, не е лошо да се спазва известна социална дистанция, да имате маска под ръка, за да имате допълнителна защита освен ваксината", препоръчва проф. Пекош, цитиран от bloombergtv.bg.

И успокоява, че всичко това ще бъде временно, а Делта ще бъде овладян.

"И ако успеем да разширим ваксинационната програма, докато се борим с Делта, то тогава ще сме в много по-добра позиция след няколко месеца. Всичко започва и свършва с ваксините, а неща като социалната дистанция и маските ще помогнат на ваксинираните да са в по-голяма безопасност докато вирусът се разпространява", казва още вирусологът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
bbb
преди 2 години
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години