Братът на афганистанския президент Ашраф Гани се е присъединил към талибаните

Той се е присъедини към Ислямския емират Афганистан със съдействието на племенника на лидера на талибаните

21.08.2021 | 14:55 Редактор: Десислава Атанасова
Братът на афганистанския президент Ашраф Гани се е присъединил към талибаните

Хашмат Гани Ахмадзай, братът на афганистанския президент Ашраф Гани, който избяга от страната, се е присъединил талибаните. Това се казва в съобщение, публикувано в събота на страницата на "Ислямски емират Афганистан“ в социалната мрежа Twitter, предава TACC.

"Хашмат Гани, брат на бившия президент Ашраф Гани, се присъедини към Ислямския емират Афганистан със съдействието на племенника на лидера на талибаните Халилурарахман Хакани“, се казва в изявлението, придружено със снимка, на която Хашмат Гани се ръкува с представители на талибаните.

60-годишният Хашмат Гани е председател на Върховния съвет на племето кучи (етническа група в Афганистан) от 2002 г. насам. Освен това той оглавява конгломерата Ghani Group, който включва компании, които предоставят услуги за сигурност на частни и публични клиенти, както и внос, износ, строителство и недвижими имоти, информира агенция "Фокус".

Ghani Group е със седалище в Кабул, а едно от нейните дъщерни дружества се намира в Дубай, най -големият град в Обединените арабски емирства.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК