13-годишен застреля и уби свой съученик в училище в САЩ

Между двамата станал скандал през обедната почивка

14.08.2021 | 11:41 Редактор: Здравко Черкезов

Ученик загина, а друг е задържан след стрелба в училище в щата Ню Мексико. До трагедията се стигнало след скандал между двамата младежи по време на обедната почивка.

Единият от тийнейджърите открил стрелба, при което другият ученик е убит. Момчето, открило стрелбата, е задържано. Полицията разследва мотивите за престъплението и изяснява откъде ученикът се е сдобил с пистолет. 

"Някои ученици може да са очевидци и да знаят подробности за случилото се, но най-вероятно се страхуват и ние ги разбираме. Нека да мине малко време, да говорят с родителите си. Искаме да изкажем съболезнования на близките за тази трагедия. Такова нещо не трябва да се случва в училищата", заяви зам.-командирът Кайли Хартсок. 

Стрелбата се случва ден, след като в град Албъркърки имаше друг подобен инцидент. Един човек беше убит и трима бяха ранени при стрелба в спортен бар и ресторант. Градът е на крачка да разбие рекорда за убийства. Само за първите осем месеца на годината вече са регистрирани 80 убийства, колкото са били за цялата 2019 г.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК