Китай: САЩ са отговорни за разпространението на коронавируса в световен мащаб

САЩ са първи в списъка на провалилите се в овладяването на епидемията държави, се посочва в доклад

09.08.2021 | 22:06 Редактор: Жаклина Иванова
Китай: САЩ са отговорни за разпространението на коронавируса в световен мащаб

На 9 август в Пекин бе публикуван доклад, в който се разкрива истината за усилията на САЩ да овладее епидемията от Ковид-19, който е съвместно дело на Народния университет на Китай, мозъчните тръстове "Тайх" и "Хайту Гуоджъ".

В доклада се цитират много факти и се стига до извода, че САЩ са първи в списъка на провалилите се в овладяването на епидемията държави. Като причина за това се посочват антинаучните действия на американското правителство в превенцията и контрола на заразата, както и в проследяването на източника на вируса. В доклада се казва, че големият брой заразени и починали от вируса са резултат от политическата борба вътре в САЩ, т.е. борбата между партиите политизира епидемията.

В него се посочва също, че като супер сила САЩ се отнасят с безразличие към разпространението на вируса, в резултат на което епидемията в други държави се е влошила. Въпреки наличието на вируса, повече от 20 милиона американски граждани са пътували в чужбина. САЩ са отговорни за разпространението на заразата в световен мащаб, информира Китайското национално радио.

Директорът на Института по финанси към Народния университет на Китай и ръководител на Изследователския център за китайско-американския културен обмен Уан Уън заяви, че са проследили истината за усилията на САЩ да овладее епидемията, не защото искат да предизвикат скандал, а за да защитят повече хора от вредното въздействие на вируса.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК