Меркел посети тежко засегнатите региони, все още издирват изчезнали при наводненията

Правителството организира и спешно ваксиниране срещу Ковид-19

20.07.2021 | 22:40 Редактор: Жаклина Иванова
Меркел посети тежко засегнатите региони, все още издирват изчезнали при наводненията

Германският канцлер Ангела Меркел посети днес тежко засегнатите от наводнения региони около град Бад Мюнстерайфел в провинция Райнлан-Пфалц. Тя разговаря със спасители от Службата за защита от катастрофи, както и с пострадали граждани.

Това не е първото посещение на Меркел в наводнените региони на Западна Германия. Тя вече посети веднъж Райнланд-Пфалц, днес отново е в околността, за да се срещне с пострадали.

Правителството изчисли щетите, нанесени от природната стихия на железопътните връзки и магистралите, на най-малко 2 милиарда евро. Други 300 милиона евро обеща финансовият министър Олаф Шолц за най-тежко засегнатите от наводненията. Дъждовете вече спряха и опасността от нови наводнения е отминала, смятат специалисти. Сега обаче градовете са затрупани от донесена от водата кал. Помощ за разчистването оказва и армията.

Все още се издирват изчезнали при наводненията – властите се свързват с всички хотели и общежития, приютили бягащи хора, за да сравнят списъка със спасените от тях със списъците с липсващи. Засега ясни са само жертвите – 164. Възможно е обаче броят им да нарасне, ако при разчистването бъдат открити още загинали.

Правителството организира и спешно ваксиниране срещу Ковид-19, тъй като много хора са принудени да делят в момента квартири и хотелски стаи с пострадали, чиито къщи са били отнесени, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК