Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след операцията

Традиционната среща на понтифа с вярващи по повод обедната молитва „Ангел Господен” ​​се излъчи на живо

11.07.2021 | 18:22 Редактор: Юлия Христова
Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след операцията

Папа Франциск се появи пред вярващи за първи път след чревната операция, която му беше направена преди седмица, днес по обяд на балкона на 11-ия етаж на римската болница „Агостино Джемели", където се намира неговото отделени.

Традиционната среща на понтифа с вярващи по повод обедната молитва „Ангел Господен” ​​се излъчи на живо от телевизионната компания на Ватикана и италианската държавна телевизия Rai. Обикновено папата произнася тази молитва в неделя от прозореца на Ватиканския апостолски дворец, предшествайки я с проповед.

Папа Франциск изглеждаше някак уморен, но с видимо удоволствие поздрави вярващите, събрали се пред сградата на болницата, като традиционно се обърна към тях с думите: „Скъпи братя и сестри, добър ден!“, предаде БГНЕС.

На свой ред многобройните вярващи, изпълнили двора на клиниката днес, приветстваха появата на папата на балкона с радостни викове и бурни аплодисменти. Понтифът подчерта, че се радва на възможността да проведе тази традиционна среща с вярващи, дори докато е в клиниката, пише БГНЕС.

"Благодаря на всички. Наистина почувствах вашата близост и подкрепата на вашите молитви. Благодаря ви много!", каза той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК