Съдят Disney заради мерките срещу Ковид-19

Според иска компанията е излагала работниците си излишно на риск в рамките на втората вълна от вируса

04.07.2021 | 10:17 Редактор: Искра Ангелова
Съдят Disney заради мерките срещу Ковид-19

Застрахователната компания Fireman's Fund заведе дело срещу продуцентския гигант Disney заради работата в условия на пандемията от Ковид-19. Искът е подаден към Върховния съд в Лос Анджелис. Според него компанията е излагала работниците си излишно на риск в рамките на втората вълна от коронавируса в САЩ.

От публикация на The Hollywood Reporter, където е цитиран документът, се споменава за случай, в който член на екипа ненужно е контактувал с режисьор на филм под шапката на Disney. Няколко дни по-късно същият работник съобщава, че е заразен с Ковид-19, а освен режисьора, карантина се налага и на всички останали участници в процеса по заснемане на продукцията. Конкретни данни за кой проект става дума не са изнесени.

Според застрахователя обаче той не дължи пари, когато става дума за хора, които не са били пряко засегнати от контакта със заразения. Компанията отхвърля всички основания на къщата на Мики Маус за изплащане на обезщетение за този казус, като от наличната информация не става ясно дали има и други подобни случаи, предава "Монитор".

Припомняме, че световната пандемия от Ковид-19 доведе до допълнителни разходи за филмовите продукции, свързани именно с риска от заразяване, необходимостта от закупуване на предпазни средства, тестове и др.

Според иска Disney е получила 10 милиона долара именно покрай втората вълна от пандемията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК