Чешкият президент защити Орбан: Транссексуалните хора са отвратителни

Земан: Намесата във вътрешните работи на държавите от ЕС е груба грешка

28.06.2021 | 11:21 Редактор: Тодор Петров

Чешкият президент Милош Земан определи транссексуалните хора като "отвратителни". Коментарът му беше по повод унгарския закон, забраняващ разпространението на материали, свързани с лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални в училищата.

Според Земан операцията за смяна на пола представлява самонараняване. Чешкият президент даде интервю за филиала на CNN - CNN Prima News, по време на дискусия за противоречивия нов закон в Унгария.

Унгарският закон забранява всички образователни материали и програми за деца, които се считат за насърчаващи хомосексуалността, смяна на пола и концепцията за сексуалност, отклоняваща се от тази, определена за дадено лице при раждането му. Срещу него бяха отправени ожесточени критики от страна на други членове на Европейския съюз.

В интервюто Земан заявява, че намесата във вътрешните работи на която и да е държава членка на ЕС е груба политическа грешка и защити унгарския премиер Виктор Орбан.

"Не виждам причина да не се съглася с него. Разбирам гейовете, лесбийките и т.н. Но знаете ли кого изобщо не разбирам - тези транссексуални хора", подчертава Земан.

Чехия е сред страните, които не са се обявили срещу закона в Унгария.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години