Скандални разкрития: Йоан Павел II е бил покровител на педофилите в расо?

В Полша разследват за педофилия и секретаря на Войтила – Станислав Дзивиц

26.06.2021 | 16:05 Редактор: Десислава Атанасова
Скандални разкрития: Йоан Павел II е бил покровител на педофилите в расо?

По време на понтификата си папата-поляк Йоан Павел II e покровителствал не веднъж и два пъти педофили в расо и поради тази причина редица висши прелати на католическата църква са се противопоставили на експресното му обявяване за светец – обяви в днешния си брой най-тиражираният римски всекидневник "Република"

Авторитетният вестник обяснява също така, че папа Франциск е изпратил в Полша нарочна комисия, която да разследва посегателствата върху малолетни на падащи си по деца местни висши прелати и свещеници.

Начело на комисията е бившият президент на Конференцията на италианските епископи кардинал Анджело Баняско, който е призван да хвърли светлина върху годините на понтификата на Войтила, през които в родината му и другаде са се ширили на воля недосегаеми педофили с протекции от най-високо място.

Разследващите са взели преди всичко на мушка не кого да е, а историческия личен секретар на Йоан Павел кардинал Станислав Дзивиц, който между другото е бил винаги един от най-върлите привърженици на т.нар. българска следа в атентата на Али Агджа срещу началника му.

Както пише "Република“,  в телевизионно интервю по варшавска телевизия той се опитал да отхвърли отправените му от полски медии обвинения, че лично е покровителствал педофилите в расо,  но го направил доста неубедително, пише в. "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК