Планът на Байдън за колективен имунитет до 4 юли е пред провал

Темповете на ваксинация в САЩ не вървят според очакванията, младите имат нужда от убеждаване

23.06.2021 | 17:21 Редактор: Елеонора Танева
Планът на Байдън за колективен имунитет до 4 юли е пред провал

Плановете на Джо Байдън 70% от всички пълнолетни граждани на САЩ да бъдат ваксинирани срещу Ковид-19 с поне една доза до 4 юли са пред провал. Една от основните заявки на новия американски президент беше, че до Деня на независимостта на САЩ лицата над 27 години ще бъдат имунизирани на 70%.

"За да бъдат достигнати 70%, достатъчни за колективен имунитет, ще са нужни няколко седмици допълнително", каза координаторът на Белия дом за реакция на Ковид-19 Джефри Зиенц, цитиран от Франс прес.

Той уточни, че в момента 70% от хората над 30-годишна възраст са получили поне една доза от ваксина срещу Ковид-19 и че до 4 юли тази група трябва да включва всички американци на възраст над 27 години, предаде БНР.

Към днешна дата - 12 дни преди националния празник на Съединените щати, 65,4 на сто от гражданите над 18 години са получили поне една доза от разрешените в страната ваксини на "Файзър", "Модерна" и "Джонсън и Джонсън". 

Зиенц призова младежите на възраст от 18 до 26 години да се ваксинират поради продължаващото нарастване на случаите с варианта "Делта".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК