Ердоган: Скоро Турция забравя за Ковид-19, изпреварваме всички държави

"Нацията има достъп до ваксини, който милиарди хора по света нямат", заяви президентът

20.06.2021 | 22:05 Редактор: Тодор Петров
Ердоган: Скоро Турция забравя за Ковид-19, изпреварваме всички държави

Президентът Реджеп Ердоган заяви, че Турция скоро ще преодолее пандемията от Ковид-19 със своята масова кампания за ваксинация.

В отговор на въпрос за пандемията и кога тя ще приключи, Ердоган каза, че Турция изпреварва останалите страни във всичко - от здравните услуги до обществената безопасност от началото на пандемията.

"По времето, когато доставянето на ваксини беше много трудно, ние следвахме бърз график за ваксинация благодарение на връзките, които направихме своевременно. В момента сме в добра форма. Надявам се скоро да преодолеем това бедствие", каза президентът.

Ердоган заяви, че тестовете на произведена в Турция ваксина продължават и целта е производството да започне до септември-октомври, предаде БГНЕС.

"В момента степента на заразяване е спаднала сериозно. Но трябва да намалим този процент още. Броят на случаите е около 5000 на ден. Смятаме, че това е твърде много. Броят на ежедневните смъртни случаи е около 50. Ние не искаме това", заяви Ердоган.

Отговаряйки на въпрос за анти-ваксърските настроения в страната, Ердоган призова за уважение към науката: Невъзможно е да се отрече науката. Всеки човек от нашата нация трябва да знае, че има достъп до ваксини, който милиарди хора по света нямат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК