Хората за експлозията в Чачак: Уплашихме се, от години живеем в страх

При инцидента са ранени трима работници

20.06.2021 | 14:15 Редактор: Искра Ангелова

Поредица от експлозии в завод за боеприпаси в Сърбия. Трима работници са ранени. Това е вторият такъв случай във фабриката в град Чачак този месец. Живеещите около завода разказват за силен тътен и огромни щети, част от хората отново са били евакуирани.

Първият мощен взрив става около 20:00 часа местно време в събота вечерта. Полицията веднага отцепва района около фабриката, която е най-големият производител на боеприпаси в Сърбия. 

Кметът на Чачак нареди евакуацията на стотици семейства, които живеят в района. Последват няколко по-слаби експлозии. В болница са двама мъже и една жена. 

Един от пострадалите е в реанимация, здравните власти успокоиха, че всички имат леки наранявания, но ще бъдат оставени за лечение. Часове по-късно пожарът беше потушен. 

Хората, които обаче живеят близо до до централния сръбски град, разказват за огромни разрушения в домовете им. И че от години живеят в страх. 

"Беше страшно. Уплашихме се, излязохме на улицата. Имаше избити врати и счупени прозорци", каза..

Все още не са ясни причините за експлозията Това е вторият взрив в рамките на този месец във фабриката, която произвежда както домакински електроуреди, така и артилерийски боеприпаси и експлозиви. При предишната експлозия, която стана в склад в комплекса, нямаше ранени.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК