Убит и ранени при стрелба в Аризона

Неизвестен мъж е открил огън в най-малко осем обекта в града, на случаен принцип

18.06.2021 | 08:10 Редактор: Десислава Атанасова
Убит и ранени при стрелба в Аризона

Един човек е загинал, а поне дузина са ранени от човек, стрелящ от кола в гр. Финикс, Аризона в САЩ, предаде АФП, цитирайки полицията. 

В рамките на час и половина неизвестен открил огън в най-малко осем обекта в града, очевидно на случаен принцип, преди да бъде задържан на светофар.

Освен жертвата още трима души са били простреляни, докато други девет са получили леки наранявания, включително от счупени стъкла. Смята се, че нито едно от нараняванията не е животозастрашаващо.

"Не знаем какъв е бил мотивът на стрелеца, нямаме представа какво е мислил този човек, когато се е качил в колата си и е направил това", каза говорителят на полицията в града Брандън Шефърт, цитиран от БГНЕС.

"Искаме да изясним това, тъй като в момента има има много уплашени хора - много хора, които са засегнати", каза той на пресконференция във Финикс.

Заподозреният е спрян, след като пожарникарите са забелязали превозно средство, отговарящо на описанието в множество сигнали до спешния телефонен номер на полицията. Стрелецът не е оказал съпротива при ареста.

Миналата година в Съединените щати са регистрирани повече от 43 000 смъртни случая, причинени от огнестрелни оръжия, включително самоубийства.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ГРУ
преди 2 години
"Миналата година в Съединените щати са регистрирани повече от 43 000 смъртни случая, причинени от огнестрелни оръжия, включително самоубийства." - За всичко са виновни руснаците, руските хакери и лично Путин! Продава им оръжие на занижени цени.... Сигнализирай за неуместен коментар