Гърция разреши музиката в заведенията и съкрати полицейския час

Новият режим влиза в сила от 12 юни

09.06.2021 | 20:35 Редактор: Здравко Черкезов
Гърция разреши музиката в заведенията и съкрати полицейския час

По предложение на експертната епидемиологична група тази вечер гръцкото правителство оповести ново смекчаване на ограниченията заради пандемията, включително разрешаване на музика в заведенията и намаляване на продължителността на полицейския час, съобщи телевизия Скай.

Новият режим, който ще влезе в сила от 12 юни, беше обявен от заместник-министъра по гражданската защита и управлението на кризи Никос Хардалиас.

Полицейският час вече ще започва един час по-късно, от 1,30 през нощта, и ще завършва в 5,30 сутринта. От 1 юли се предвижда той да бъде отменен изцяло, ако го позволят епидемиологичните данни.

Музиката в заведенията ще бъде позволена, но само за седящи клиенти, информира БТА.

Освен това от събота се увеличава разрешеното присъствие на зрители на театрални представления и концерти от 50 на 75 процента от капацитета, когато съоръжението побира до 1000 зрители, на 70 процента за съоръженията с капацитет до 5000 зрители и на 65 процента за съоръженията за до 15 хиляди зрители. За тези с над 15 хиляди места се позволява присъствието на до 10 хиляди души.

От понеделник, 14 юни, се разрешават практическите и клиничните лабораторни упражнения на студентите.
Епидемиологичната комисия е предложила през юли да бъде увеличен от 100 на 300 броят на присъстващите на сватби и кръщенета.

Търговските панаири ще бъдат възобновени в регионите, където делът на ваксинираните е над 50 процента. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК