Ким Чен Ун с нови планове за "осезаема промяна" за стабилизиране на икономиката

Последното пленарно заседание на централния комитет на управляващата партия бе през февруари

08.06.2021 | 20:25 Редактор: Юлия Христова
Ким Чен Ун с нови планове за

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е представил икономически планове пред високопоставени членове на управляващата партия преди предстоящо заседание, на което трябва да бъде направен преглед на усилията за преодоляване на трудностите, предизвикани от пандемията. Това съобщиха севернокорейски държавни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Ким е провел консултации вчера в подготовка за заседанието на централния комитет на Корейската трудова партия, на което ще бъдат обсъдени държавните дела през първата половина на 2021 година, посочва Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). Заседанието бе планирано за началото на юни и може да се проведе още тази седмица.

Не се съобщават подробности за плановете на Ким, но се отбелязва, че те трябва да донесат "осезаема промяна" за стабилизиране на икономиката и жизнените условия на хората.

Последното пленарно заседание на централния комитет на управляващата партия бе през февруари. Тогава Ким разкритикува държавните икономически агенции за техните "пасивни и насочени към самозащита склонности" при определянето на годишните цели.

В политическите си речи напоследък Ким демонстрира необичайна откровеност за икономическите проблеми. По думите му заради Ковид-19, санкциите и тежките наводнения миналото лято, които съсипаха реколтата, страната е изправена пред "най-тежката ситуация досега", пише dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК