Потвърдено: Руската Sputnik Light е до 83,7% ефективна срещу Ковид-19

Sputnik Light е препарат с една доза, който съдържа първия компонент на ваксината Sputnik V

02.06.2021 | 21:19 Редактор: Жаклина Иванова
Потвърдено: Руската Sputnik Light е до 83,7% ефективна срещу Ковид-19

Потвърдено е, че руската еднодозова ваксина срещу Ковид-19 Sputnik Light е между 78,6% и 83,7% ефективна срещу коронавируса, когато тя се прилага при възрастни хора, сочат резултати от кампанията за имунизация с препарата в Аржентина.

Руският фонд за директни инвестиции отбеляза в сряда, че изследването е резултат от анализа на над 186 000 души на възраст над 60 години, ваксинирани в южноамериканската държава, припомни БНР.

Sputnik Light е ваксина с една доза, която съдържа първия компонент на ваксината Sputnik V, за който се счита че има 97,6% ефективност при предотвратяване на симптомите на Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мариета Петкова.
преди 2 години
Нито една от ваксината не е добра!Всички съдържат отрова и са предназначени за избиване на хората!Защо лъжете?Ние трябва да се борим за свободата си иначе сме обречени!Богатото съсловие ще остане и ще прибира непрекъснато облагите от труповете на избитите!Те няма да се ваксинират!В Нидерландия по старческите домове избиха много народ и другите заразиха с ВИРУСА, КОЙТО съдържа ваксината. Не се ВАКСИНИРАЙТЕ!Ще ви избият!На протести, за да извоюваме СВОБОДАТА си! Сигнализирай за неуместен коментар