Влязоха в сила нови правила за пътуване към Турция, Гърция и Румъния

Трябва да знаете това, ако сте решили да пътувате до съседните ни държави

01.06.2021 | 09:00 Редактор: Искра Ангелова

Нови правила за пътуване към съседните ни държави от днес. Ако дестинацията е Турция - от днес на българо-турската граница при граничния пункт "Капитан Андреево" - "Капъкуле" влизащите чуждестранни граждани могат да си правят бърз PCR тест за Ковид-19 срещу заплащане от 110 турски лири - около 21 лева.

Резултатът ще бъде готов за около 30 минути. Изискването за представяне на негативен PСR тест като условие за качване в самолетите за Турция не се прилага спрямо пътници, които преминават транзит или правят трансфер на екипажите. 

За влизане в Гърция остават в сила трите изисквания. Негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната, сертификат за ваксинация за коронавирус, като трябва да са изминали поне 14 дни от завършването на ваксинацията или уверение за преболедуване на коронавируса.

Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния актуализира списъка с рисковите държави. Така свободно преминават границата и чуждите граждани, които са с постоянен статут в България или са пребивавали 14 дни в страната, но при условие, че не идват от страна извън ЕС.

В Северна Македония на една маса в заведение може да сядат до шестима души, маските остават задължителни и на закрито.

А в Италия от днес заведенията работят и на закрито. В страната обаче все още е в сила вечерен час от 11:00 вечерта до 05:00 ч. сутринта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Аман вече с тия правила Сигнализирай за неуместен коментар