Путин и Лукашенко отплаваха на разходка с корабче

Те се съгласили, че "ще се възползват от хубавото време, красивата природа на руския юг"

29.05.2021 | 21:12 Редактор: Здравко Черкезов
Путин и Лукашенко отплаваха на разходка с корабче

Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко предприеха разходка с корабче, съобщи пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Президентът на Беларус Александър Григориевич Лукашенко все още е на посещение в Русия, вчера и днес имаше разговор между двамата президенти - Лукашенко и Путин", заяви говорителят на Кремъл и припомни, че официалните разговори между лидерите са се състояли в петък.

"Днес е неформалната част от тези преговори", каза Песков. Според него Путин и Лукашенко "се съгласиха, че ще се възползват от хубавото време, красивата природа на руския юг". "Днес предприеха пътуване с кораб", каза Песков и обеща, че пресслужбата на Кремъл скоро ще разпространи фото и видео материали за това пътуване.

Както отбеляза говорителят на Кремъл, отговаряйки на съответния въпрос, няма нищо необичайно във факта, че комуникацията между двамата лидери в Сочи е продължила повече от един ден. "Александър Григориевич многократно е оставал да пренощува в Русия. Всеки гражданин на Беларус като цяло наистина се чувства в Русия у дома си, той може свободно да идва, да си тръгва, да пренощува, точно както руските граждани", каза Песков, цитиран от БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
aa
преди 2 години
ами бойко що не го взеха ? Сигнализирай за неуместен коментар