Путин: Славянската писменост дойде от македонската земя

Публикацията предизвика множество реакции в Република Северна Македония

24.05.2021 | 15:27 Редактор: Искра Ангелова

Руското посолство в Северна Македония с нова провокация. В Twitter дипломатическата мисия честити 24 май на македонския народ, като написа "Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а грамотността дойде при нас от македонската земя". 

От посолството посочват, че думите са на Владимир Путин. През 2017 година по време на среща с тогавашния македонски президент - Георги Иванов, Путин заяви, че славянската писменост идва в Русия от македонската земя. Тогава думите му предизвикаха остра реакция у нас. 

Публикацията на руското посолство в Скопие идва на фона на предстоящото пътуване на президента Румен Радев и държавния глава на Северна Македония - Стево Пендаровски в Рим, където ще почетат заедно делото на светите братя Кирил и Методий.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
babaqga
преди 2 години
Солон македонски град ли е?! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Stoyanov
преди 2 години
Да, Славянската славянската писменост пристига в Русия от македонската земя с АЙРОФЛОТ Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Територията позната като Северна Македония по това време е била част от държавата България...включително Охрид и чак до Албания! Славянската писменост идва от Българската държава и по-точно от нейната територия по това време - Македония, част от България. Климент живее и умира в Охрид, но Охрид също по това време е Български град! Сигнализирай за неуместен коментар