Кошмар в Бразилия: 18-годишен уби три деца и двама служители в детска градина

Властите не посочиха мотив за зловещото нападение и заявиха, че нападателят няма криминално досие

04.05.2021 | 22:17 Редактор: Здравко Черкезов
Кошмар в Бразилия: 18-годишен уби три деца и двама служители в детска градина

18-годишен нападател, въоръжен с нож, нахлу в детска градина в Бразилия във вторник и уби три деца и двама служители, съобщи местната полиция, шокирайки 10-хилядното градче Саудадес в щата Санта Катарина.

След това нападателят е обърнал големия си нож срещу себе си и се наръгал във врата, корема и торса. Той бе откаран в болницата в критично състояние.

Властите не посочиха мотив за зловещото нападение и заявиха, че нападателят няма криминално досие. Възрастта на децата не бе разкрита, но местните медии съобщиха, че детската градина е за деца на възраст от 6 месеца до 2 години.

Четвърто дете е получило леки рани, съобщи началникът на местната полиция Жеронимо Ферейра пред журналисти пред детската градина, където полицията бе отцепила района. Губернаторката Даниела Райнхър обяви тридневен траур в целия щат, предаде БГНЕС.

Последната смъртоносна атака в училище в Бразилия беше през март 2019 г., когато двама бивши ученици застреляха осем души, преди да се самоубият в гимназия в град в югоизточна Бразилия.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК