Макрон категоричен: Няма да се откажем от борбата си срещу тероризма

Неговите коментари идват, след като полицайка беше убита при нападение с нож в Рамбойе

24.04.2021 | 08:31 Редактор: Юлия Христова
Макрон категоричен: Няма да се откажем от борбата си срещу тероризма

Френският президент Еманюел Макрон подчерта в петък, че страната му "няма да се откаже от борбата си срещу ислямисткия тероризъм".

Неговите коментари идват, след като полицайка беше убита при нападение с нож в полицейския участък в град Рамбойе, на 60 километра югозападно от Париж.

Макрон и министър-председателят Жан Кастекс описаха нападението като терористична атака.

Еманюел Макрон идентифицира жертвата като Стефани и каза, че сега цяла Франция е заедно със семейството на починалата, нейните колеги и всички правоприлагащи органи.

"Ние няма да се спрем пред нищо в нашата решителна борба срещу ислямисткия тероризъм. Никога няма да отстъпим в нашата борба срещу ислямисткия тероризъм", написа той в Twitter от президентския самолет, докато се връщаше от визита в Чад.

Премиерът Жан Кастекс заяви, че Франция е загубила "ежедневна героиня" от акт на безкрайно малодушие.

Атаката в петък се случва шест месеца, след като чеченски тийнейджър обезглави учител в друг град близо до Париж.

Междувременно британският външен министър Доминик Рааб заяви, че Обединеното кралство застава до Франция след смъртоносната атака срещу полицейската административна служителка, пише "Монитор".

"Заставаме до нашите френски приятели и съюзници, следвайки трагичната новина за жената полицай, убита от терорист в Рамбойе, докато тя е вършила своята работа", написа Рааб в Twiitter.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК