Правят бързи тестове на влизащите в Гърция през ГКПП "Маказа"

Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз, се пропускат без PCR

19.04.2021 | 12:18 Редактор: Юлия Христова
Правят бързи тестове на влизащите в Гърция през ГКПП

На 19 април в Главна дирекция "Гранична полиция“ е получена информация, че гръцките полицейски служители на ГКПП "Маказа-Нимфея" започват пропускане на леки автомобили, влизащи в Република Гърция.

Всички пътници трябва да представят QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането, отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина, направена не по-малко от 14 дни преди тръгване. Сертификатът трябва да бъде на английски език.

Водачи на товарни автомобили  до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, се пропускат без PCR тест, с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането. Разрешава се един пътник да пътува с лекотоварния автомобил с отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина на английски език.

От 7 до 23 часа на пункта ще се извършват бързи тестове на всички преминаващи лица през ГКПП "Маказа-Нимфея“ на влизане в Грция. Тези изисквания ще важат до 26 април.

От 7 до 23 часа в двете посоки няма да се пропускат пътници през пункта.  В този интервал ще могат да преминават само водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК