Повтаря се отчайващата за италианските хотели и ресторанти 2020 г.

Ресторантьорите в Рим и други собственици на малък бизнес излязоха на протест 

14.04.2021 | 12:46 Редактор: Тодор Петров
Повтаря се отчайващата за италианските хотели и ресторанти 2020 г.

2021 година се очертава като повторение на 2020 г. за италианските хотели и ресторанти. Продажбите ще отчетат леко възстановяване след предизвикания от пандемията 44-процентен спад през миналата година, показва проучване на Асоциацията на счетоводителите в Италия, цитирано от Bloomberg. 

През 2020 г. приходите от чуждестранен туризъм са се свили с 61% според Италианската централна банка, а 2021 г. обещава минимално подобрение, като чуждестранните туристи намаляват със 79% през януари на годишна база.

В понеделник ресторантьорите в Рим и други собственици на малък бизнес излязоха на протестно шествие по улиците. Стигна се дори до сблъсъци с полицията. Те настояха да бъде разрешено повторното отваряне на заведенията, които останаха затворени през по-голямата част от миналата година. 

В същото време ръководителят на организацията на италианските хотелиери изрази възмущението си от правителствените противоепидемични мерки, които позволяват на италианците да почиват в чужбина, но не и в родните хотели, които остават затворени, тъй като са наложени ограничения за пътуванията в страната.

В голяма част от Италия продължават да действат строги ограничения през последните седмици заради третата вълна на коронавируса, което означава, че жителите не трябва да напускат общините, в които живеят. Цялата страна ще остане блокирана по време на Великден.

Четете повече по темата в Investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК