Стотици на протест срещу въведените мерки в Румъния

Демонстрантите искат премахване на всички незаконни и ирационални действия на властите

30.03.2021 | 07:34 Редактор: Десислава Атанасова
Стотици на протест срещу въведените мерки в Румъния

В Румъния за втори пореден ден се проведоха протестни демонстрации срещу затягането на противоепидемичните мерки в страната.

В румънската столица няколко стотин души дефилираха в колона, придружавана от полицаи, достигайки до сградата на правителството на площада на Победата.

Въпреки началото на комендантския час, демонстрацията продължи след 22 със скандирания "Свобода", "Без маски" и "Долу правителството".

От Алианс за обединение на румънците, които са организатори на протестните действия, настояват за спешно премахване на всички незаконни и ирационални действия на властите, наложени под предлог здравна криза.

От неделя в Румъния противоепидемичните мерки бяха затегнати като беше въведен вечерен час в почивните дни от 20:00 вместо от 22:00, а работното време на магазините беше намалено.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Марта
преди 3 години
Може би в " противоепидемичните" мерки ще бъде включена и армията или НАТО? Управляващите елити вярват,че имат лиценз да правят това,което им харесва.Чии интереси пазят елитите и дали може да им се вярва! Сигнализирай за неуместен коментар