ЕК дава 2 млрд. евро на френски компании, засегнати от пандемията

Много от тях претърпяха значителен спад в приходите си

09.03.2021 | 23:43 Редактор: Никола Симеонов
ЕК дава 2 млрд. евро на френски компании, засегнати от пандемията

Във вторник Европейската комисия потвърди, че е одобрила фискален пакет на стойност 2 милиарда евро, чрез който да се помогне на френските компании, засегнати от пандемията Ковид-19, да покрият своите фиксирани разходи.

"Много френски компании претърпяха значителен спад в приходите си поради ограничителните мерки, които Франция трябваше да предприеме, за да ограничи разпространението на коронавируса", коментира европейският комисар по конкуренция Маргрете Вестагер.

"Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с държавите членки, за да намерим работещи решения за смекчаване на икономическото въздействие на коронавирусната пандемия в съответствие с правилата на ЕС", допълни тя, цитирана от БНР.

По-рано през деня френският министър на икономиката и финансите Брюно льо Мер заяви, че способността на страната му да се възстанови от продължаващата криза може да представлява изненада за останалата част от еврозоната.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Румен Р
преди 3 години
Впрочем, сумата е 20 млрд. евро, а не 2 млрд.Това е поредната такава сума, т.е. в тази (макар и синдикална) държава са наясно с възможностите на Временната рамка на ЕС - от старта (19 март 2020), та до петото допълнение (28 януари т.г.). А по нашенско ... иде нашенската музика ... хаха. Само дето не е смешно!Подробности - от АИКБ. Сигнализирай за неуместен коментар