Ден на траур в Италия след смъртта на българката, спасила възрастно семейство

Наталия Бельова ще бъде погребана утре

09.03.2021 | 19:07 Редактор: Ралица Братанова

Обявяват ден на траур в италианския град Батипаля. Българка изгуби живота си, за да спаси от пламъци възрастно италианско семейство. Жената ще бъде погребана утре в Чичерале.

На 8 март една смела жена от България загина, за да спаси живота на възрастна двойка в Италия. 

Двамата възрастни - мъж на 87 и жена на 85 години - не са приятели или роднини на Наталия Бельова. Тя се грижи за тях като домашна помощница. 

Въпреки това влиза в пламъците и ги спасява. После се връща за документите си, но се задушава от дима и остава завинаги в къщата. Огънят тръгва от дефектни печка в апартамента на съпрузите.

Тъжната вест за смъртта на Наталия стигна до родното ѝ село Борован, Врачанско. Там почти не са останали нейни близки. 2 седмици преди трагичния инцидент тя се чува с братовчед си.

Наташка, както всички в Борован я помнят, винаги е помагала на когото с каквото може. Помогнала е и на Веска да си намери работа. Заедно са прекарали 10 години в Италия. 

Двете са прекарвали дълги часове в среднощни телефонни разговори, за да научи Веска италиански език и да може да се справя с работата. ю

Преди да замине за Италия Наталия е живяла повече от 40 години в родната си къща. Днес тя е разбита и разграбена. 

Италия също скърби за Наталия. Новината за фаталния й подвиг трогна познати и непознати. А властите обявиха ден на траур. 

Наталия Бельова остава една голяма жена в сърцата на всички. Защото човек оставя след себе си децата, които е създал и това, което е направил, но не за себе си, а за другите.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК