fallback

Тръмп иска от републикански групи да спрат да ползват името му за събиране на средства

Писмата предупреждават да преустановят ползването на облика му върху стоки

07.03.2021 | 09:12 Автор: Юлия Христова

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от три републикански групи да спрат да използват името и облика му за събиране на средства, предаде Ройтерс, като цитира негов съветник.

Доналд Тръмп е изпратил още в петък предупредителни писма до Националния комитет на Републиканската партия и партийните комитети, набиращи средства за републикански кандидати за Камарата на представителите и Сената. Писмата предупреждават да спрат да използват името и облика на експрезидента в имейли и върху стоки, с които се набират средства.

Според съветника Тръмп е чувствителен към използването на името му. Освен това се вбесил от факта, че трите групи подкрепят републикански конгресмени, гласували на страната на демократите за импийчмънта на Тръмп след размириците на 6 януари, предава БНР.

В Републиканската партия се води борба между фигури от върхушката като лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл, които искат партията да остави Тръмп в миналото и съюзниците на експрезидента, като сенатор Линдзи Греъм, според които бъдещето ѝ зависи от енергията на поддръжниците му, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Свят
fallback