Баровете и ресторантите в Рио де Жанейро ще приключват работа в 17:00 ч.

На плажовете ще бъде забранена амбулантната търговия

04.03.2021 | 21:05 Редактор: Юлия Христова
Баровете и ресторантите в Рио де Жанейро ще приключват работа в 17:00 ч.

Рио де Жанейро въведе днес ограничения за работата на ресторантите, баровете и плажовете като част от мерките за овладяване на епидемията от новия коронавирус в Бразилия, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че мегаполисът с население от 6,7 милиона души е един от последните градове в страната, които предприемат мерки срещу коронавируса. С близо 260 хиляди смъртни случая от КОВИД-19, Бразилия, с население от 212 милиона души, е на второ място в мрачната статистика след САЩ и трета в света по брой заразени. Вчера страната съобщи за 1910 починали, подобрявайки черния рекорд от 1641, поставен едва ден по-рано.

Баровете и ресторантите в Рио де Жанейро ще трябва да приключват работа в 17:00 ч., а на плажовете ще бъде забранена амбулантната търговия. Магазините ще могат да работят до 20 ч.

Въвежда и се вечерен час, който ще продължава от 23 до 5 ч. и ще се отнася за движението на хора, но не и на автомобили, пише БТА.

Крайнодесният президент Жаир Болсонаро продължава да подценява здравната и социалната криза, като оставя на отделните щати и общини сами да преценяват какви мерки да вземат в борбата с коронавируса, отбелязва АФП.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК