Гърция обмисля нова карантина, Австрия ще произвежда ваксини с Израел

В Португалия карантината е спряла трета вълна на вируса, твърдят властите

03.03.2021 | 14:06 Редактор: Юлия Христова

В Гърция обсъждат нова карантина заради високия брой новозаразени. За денонощие и въпреки мерките, новите случаи в Гърция са 2353. Отново най-много заразени има в областите Атика, Солун и Ахаиа, които са в строга карантина повече от две седмици.

В Ковид отделенията на болниците в Атина нямат свободни легла. А хората се настаняват в други отделения, където лекарите не са специалисти по коронавирус.

Заради ръста на случаите полицията проверява всички, които са излезли навън. Налагат се масово глоби. Увеличеният брой се дължи на новия по-заразен вариант, смятат епидемиолозите. Те искат национална пълна карантина за две седмици, а ако се наложи и за по-дълго време. 

"Трябват ни конкретни мерки, за да се избегне умората от карантина", каза д-р Теодорос Василакопулос. 

Гърците са раздразнени след месеци на локдаун, и заобикалят антивирусните мерки, което води до скок в случаите.

В Португалия карантината е спряла трета вълна на вируса, твърдят властите. 

"Карантината трябва да остане в сила, за са се избегнат случките отпреди. Постепенно ще разхлабим ограниченията", посочи премиерът на Португалия Антониу Коща. 

На този фон след Чехия и Унгария, Австрия е поредната страна от Европейския съюз, която няма да разчита само на Еврокомисията за ваксини. Канцлерът Себастиан Курц допуска съвместно производство на ваксини с Израел.

Във Великобритания започват да проучват дали ваксините срещу коронавируса осигуряват надеждна защита на хората със слаба имунна система, дължаща се на заболявания. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами така е хората лудват като са затворени...особено такива свободолюбиви хора като гърците които обичат да са навън и накуп. Сигнализирай за неуместен коментар