Удар по Мъск: Загуби $15,2 млрд. само за ден

Това стана след поевтиняването на акциите на Tesla в понеделник

23.02.2021 | 11:29 Редактор: Тодор Петров
Удар по Мъск: Загуби $15,2 млрд. само за ден

Акциите на Tesla поевтиняха с 8,6% в понеделник, изтривайки 15,2 милиарда долара от нетното богатство на милиардера Илън Мъск.

Най-големият спад в цените на книжата на Tesla от септември беше подхранван отчасти от коментарите на Мъск през уикенда, че цените на биткойн и по-малкия му конкурент - етър, изглеждат високи, припомня Bloomberg.

Мъск пада на второ място в индекса на милиардерите Bloomberg за 500-те най-богати хора в света с нетно богатство от 183,4 млрд. долара - в сравнение с пика от 210 млрд. долара през януари. 

Основателят на Amazon Джеф Безос си върна първото място, въпреки че състоянието му спадна с 3,7 млрд. долара до 186,3 млрд. долара в понеделник.

Разпродажбата на пазара в понеделник повлия на много от свръхбогатите в света. Чжун Шаншан - най-богатият човек в Азия, обедня с 5,1 млрд. долара, тъй като акциите на компанията му за бутилирана вода поевтиняха с 4,5%. 

Колин Хуанг от Pinduoduo, Мукеш Амбани от Reliance Industries и Пони Ма от Tencent Holdings загубиха по над 2,5 млрд. долара.

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 3 години