Оцелели от авариралия самолет над Денвър: Молехме се един за друг

Някои от пътниците проявяват смелост и заснемат обхванатия от пламъци двигател

22.02.2021 | 17:48 Редактор: Искра Ангелова

Американският производител на самолети Boeing засега спира полетите на модела 777. Това се случва, след като двигател отказа при полет над Денвър, а части от него паднаха в жилищен район. По чудо инцидентът се размина без пострадали.

20 минути след излитането на самолета за Хонолулу, силна експлозия и мощно разтърсване събужда страха в очите на пътниците на полет 328 на United Airlines, след като единият от двигателите отказва във въздуха.

"Беше нормално излитане, всичко беше както трябва. Пилотът ни съобщи, че сме се издигнали на необходимата височина и в този момент се чу силна експлозия. Самолетът се разтресе, усещането беше сякаш падаш по ескалатор. Помислихме си, че ще паднем и ще се разбием", споделя един от пътуващите.

Пилотът подава сигнал за повреда.

"Имаме тежка повреда на двигателя. Трябва да се върнем", заявява пилотът.

Някои от пътниците проявяват смелост и заснемат обхванатия от пламъци двигател, разпадащ се на парчета. Други прегърнали близките си, а трети се молили отново да видят децата си. 

А на хиляди метри отдолу, в предградие на Денвър, хората на земята бягали да се скрият на сигурно място, за да избегнат отломки, които валят от небето. 

"Страхувах се за живота си и се молех, не можех да повярвам, че това се случва. Казах си, че не е възможно това да се случва. Това беше ваканцията, която планирахме от месеци, не можех да повярвам, че животът ми може да приключи така", допълва една от пътничките.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Бачо
преди 3 години
Що за заглавие е това: "Оцелели от авариралия самолет"! Няколко човека ли са? Кога ще научите български? Сигнализирай за неуместен коментар