Захариева: Чрез "Три морета" да представяме региона като добро място за инвестиции

Необходима била всекидневна работа на правителствата и частния сектор 

18.02.2021 | 20:10 Редактор: Тодор Петров
Захариева: Чрез

Възможностите на инициативата "Три морета" и българското председателство тази година трябва да бъдат използвани за представяне на региона като добро място за инвестиции и за възстановяване от кризата. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е и национален координатор на инициативата, по време на онлайн форум "Три морета" 2021 г.: Пътят към София", организиран от Атлантическия съвет на САЩ. 

Политическите декларации не са достатъчни, необходима е всекидневна работа на правителствата и частния сектор - подчерта тя. 

"От нас зависи да ускорим изпълнението на проектите, да привлечем нови инвестиции в региона, да улесним бизнес контактите и свързаността между гражданите", каза Екатерина Захариева, която бе специален гост лектор на събитието.

Външният ни министър призова за по-активно взаимодействие между публичния сектор и бизнеса като гаранция за постигането на целите на инициативата, в която участват 12 държави - членки на ЕС, подкрепени от САЩ, Германия и ЕК.

"Убедена съм, че тази година е време за прилагане на решенията в рамките на "Три морета", заяви Захариева.

Снимка: МВнР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК