Германски медии призоваха: Меркел да се ваксинира!

"Необходими са примери за ваксинация", пише "Билд"

18.02.2021 | 15:13 Редактор: Искра Ангелова
Германски медии призоваха: Меркел да се ваксинира!

Германските медии призовават политиците да се ваксинират срещу коронавируса, тъй като сдържаността е очевидна сред германците. Всекидневникът "Билд" призова канцлера Ангела Меркел да бъде ваксинирана и по този начин да даде пример за другите, насърчавайки ваксинацията, защото преди всичко има недоверие към ваксините AstraZeneca, информира македонската агенция "Макфакс".

Всекидневникът казва, че са използвани само 11% от ваксините AstraZeneca, доставени до момента.

В провинция Баден-Вюртемберг 309 от 100 800 получени дози са приложени на граждани, а нито една не е използвана в провинция Бранденбург.

Това, което липсва, е доверието. "Необходими са примери за ваксинация, особено от канцлера Меркел", подчертава "Билд", цитиран от "Фокус".

Вестникът припомня, че Меркел обяви, че ще бъде ваксинирана, когато дойде нейният ред, и че нейният офис обяви, че все още не се отклонява от тази своя позиция.

Заместник-ръководителят на парламентарната група на Германската свободна партия (FDP) Михаел Тоайер казва, че със сигурност би било положителен сигнал, ако Меркел и германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бъдат ваксинирани публично.

"Билд" припомня, че президентът на САЩ Джо Байдън и израелският премиер Бенямин Нетаняху са били ваксинирани пред камерите и че тези страни имат много по-висок процент на ваксинации от Германия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК