Отвлечената принцеса на емира на Дубай: Не знам дали ще оцелея (+ВИДЕО)

"Полицаите ме заплашват, че никога повече няма да видя слънцето", заявява тя

17.02.2021 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова

Нови видеа, разпространени от Би Би Си, накараха целия свят да се притеснява за състоянието принцеса Латифа - дъщерята на емира на Дубай Мохамед бин ал-Мактум.

В тях тя твърди, че е държана като заложник от семейството си.

Латифа привлече вниманието върху себе си още през 2018 г., след като публично обяви, че е била под домашен арест.

"Аз съм заложник. Не съм свободна. Тук е като в затвор. Животът ми не е в собствените ми ръце", казва тя в едно от видеата. За него се твърди, че е записано през 2018 г., след като тя се опитва да избяга, но е спряна от брегова охрана на индийския бряг, а по непотвърдена информация това се е случило по нареждане на шейха.

"Оттогава съм тук, в пълна изолация. Нямам достъп дори до медицинска помощ, няма нищо. Всеки ден се притеснявам за себе си, а полицаите ме заплашват, че никога повече няма да видя слънцето. Тук не съм в безопасност", заявява още тя.

Латифа споделя, че видеата са заснети в банята, тъй като това е единственото място във вилата, в което може да се заключи. Кадрите бяха излъчени във вторник по Би Би Си.

А нейни приятели твърдят, че вече Латифа е спряла да изпраща тайните видеа в последно време и че ООН трябва да разследва случая.

От Би Би Би заявиха, че независим източник е потвърдил, че вилата се охранява от 30 полицаи, но не се знае дали принцесата все още е там.

"Не знам кога ще ме освободят и какви ще бъдат условията, когато го направят. Не знам дали ще оцелея след всичко това. Наистина стигнах до момента, в който всичко ми омръзна. Уморена съм от всичко. Това е като цирк", допълва тя.

Първият опит на принцеса Латифа за бягство е само няколко месеца, след като навършва 16 години. По думите ѝ не можела да понася повече всичките ограничения.

Кадър: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК