Арктическият студ взе над 20 жертви в САЩ и Гърция

Южната ни съседка дори спря ваксинационния процес на места заради лошото време

17.02.2021 | 13:56 Редактор: Никола Симеонов

Безпрецедентната студена вълна продължава да обхваща Гърция. Три станаха жертвите на лошото време. 

След като за два дни беше затворена заради натрупания сняг, магистралата, която свързва Атина със Солун, отново е отворена. В столицата на Гърция се движат само част от градските автобуси.

Военни се включиха в разчистването на пътищата и в помощ на екипите по възстановяване на електричеството. Снеговалежите в страната са невиждани за последните 10 години.

"Големият проблем е електричеството. През цялата нощ екипи и военни работиха. На места спря и ваксинацията срещу коронавирус", каза заместник-министърът на гражданска защита Никос Хардалиас.

Акрополът и другите антични паметници в Атина останаха покрити със сняг - необичайна гледка за Гърция. Подобна е ситуацията и в Истанбул, където същият циклон донесе много сняг.

Обилни снеговалежи има и зад Океана. В Съединените щати са починали най-малко 20 души, а трима са загинали в торнадо в Северна Каролина. В Тексас температурите паднаха до минус 12 градуса, нещо нетипично за щата.

По същото време измерената температура в Аляска е минус 7 градуса. Предупреждението за опасно студено време засяга 150 милиона души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генчо с тамбурата
преди 3 години
малко е взела,ама много е дала.вперьод да продължава Сигнализирай за неуместен коментар