Не спират тайните партита в Сърбия, нарушителите обаче не се дават "без бой"

Само през последния уикенд се съобщава за няколко отделни инцидента

16.02.2021 | 18:20 Редактор: Радостина Димитрова
Не спират тайните партита в Сърбия, нарушителите обаче не се дават

В съседна Сърбия изглежда не са готови да се примирят с ограниченията за посещенията в заведенията. Само през последния уикенд се съобщава за няколко отделни инцидента, при които служители на реда са били принудени да разпръсват по няколкостотин души от нелегални партита и – както съобщава белградската медия Nova.rs - "не без бой".

През последните няколко дни беше разкрито, че стотици гости са отсядали в ресторанти в Сърбия след 20:00 часа, противопоставяйки се на въведените от правителството мерки за борба с коронавируса.

"Феновете на партитата трябва обаче да знаят, че за подобно безотговорно поведение, освен глоби, те дори могат да носят наказателна отговорност и да бъдат изпратени зад решетките за срок до три години", пише Nova.rs, цитирана от "Фокус".

Преди броени дни дузина полицаи нахлуха в бар в старата част на Белград, където се оказало, че има около 400 гости. При идентична акция в Нови Белград полицията е била принудена да „изхвърли“ насила гостите на нелегално парти. Съобщава се, че това не се е случило доброволно – организаторите на събитието нападнали полицейските служители. Сходен инцидент е имало и във Валево, където са разпръснати 150 души.

Най-серизоният инцидент обаче остава този от Ташмайданския парк, където се събрали около 1000 души. Тримата организатори на това голямо парти са арестувани.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Е ми също като при нас,кви мерки кви пет лева. Сигнализирай за неуместен коментар