Очевидци на бурята в Турция: Все едно падна самолет, коли "летяха" във въздуха

Над 200 къщи са под вода в Албания

12.02.2021 | 17:56 Редактор: Искра Ангелова

Разрушения и ранени, след като смерч връхлетя района на турския град Чешме в окръг Измир. Най-малко 16 работници са пострадали, след като силният вятър повали кран върху строителен обект.

Бурята започва късно през нощта. В Измир стихията носи обилни валежи и градушка с размерите на яйце. Истинското бедствие е само на няколко километра в крайбрежния град Чешме. Там силните ветрове и дъжда са придружени от мощен смерч. 

Стихията поваля кран на строителен обект на пристанището в квартал Алачатъ. Тежката машина пада върху фургоните, където живеят работниците и ранява мнозина. Сред тях е и Метин, който разказва за ужаса от първо лице. 

"Бурята започна вечерта и спря електричеството. Все едно пада самолет. Всичко се разтресе, изведнъж от едната стая се озовах в другата. Като си отворих очите - вече бях в болницата", споделя Метин.

Лодки и луксозни яхти са потопени. Срутени са покривите на сгради, нанесени са щети на жилища и търговски обекти. Очевидци разказват, че силата на вятъра е била толкова голяма, че е отнесла коли на 10 метра във въздуха. 

Буреносен вятър и проливен дъжд е имало и на други места в страната, включително в Истанбул. 

А в Албания обилни валежи причиниха наводнения в северните части на страната. Над 200 къщи са под вода, прекъснато е и електричеството. Армията е изпратена на помощ на бедстващите хора.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК