Искат незабавно въвеждане на пълен локдаун в Солун и Патра

Ще мобилизират частни клиники в Гърция, ако приключат местата в държавните болници

10.02.2021 | 12:32 Редактор: Радостина Димитрова
Искат незабавно въвеждане на пълен локдаун в Солун и Патра

След Атина под заплаха от пълен локдаун са Солун и Патра.

Сравнително чести са случаите на носители на Ковид-19 сред малките ученици, според проучване на епидемиолозите. Ще мобилизират частни клиники в Гърция, ако приключат местата в държавните болници.

Критична е ситуацията в болничните заведения в област Атика, където ежедневно се хоспитализират по 200 болни с Ковид-19, коментират специалистите в Гърция решението на премира за пълен локдаун от утре в област Атика.

От съвета за контрол по разпространението на вируса настояват още днес правителството да вземе решение и да въведе незабавно пълна карантина и в областите Солун и Патра, съобщи БНР.

Епидемиологичната обстановка се утежнява от увеличения брой на носители на вируса с новите щамове и в тези две гръцки области. Министърът на здравеопазването изрази безпокойство, че все повече деца до 9-годишна възраст са заразени.

Министри от правителството заявиха пред медиите, че има готовност да се мобилизират отново частни клиники за приемане на пациенти с Ковид-19.

Партиите от опозицията настояват незабавно да започне национална кампания за  изследване на всички гръцки граждани, както и на чужденците, които живеят в страната. Голяма част от родителите настояват да се затворят всички училища в страната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК