Вучич: Нямам сметки в чужди банки, карам кола на 15 години

Той обяви, че ще сформира Комисията за проверка на произхода на собствеността

09.02.2021 | 16:55 Редактор: Ивет Арабова
Вучич: Нямам сметки в чужди банки, карам кола на 15 години

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че се сформира Комисия за проверка на произхода на собствеността и поиска той да бъде сред първите 10 служители, на които ще бъде направен анализ на собствеността.

“Искам да покажа на гражданите какво уважение имам към тях и да бъда сред първите 10, за да видят, че собствеността ми не се е увеличила по никакъв начин през последните девет години, нито собствеността на най-близките или далечните ми роднини”, каза Вучич, цитиран от "Курир“.

Той посочи, че няма сметки в никоя чужда банка и че не се интересува от богатството.

“Обичам да пия хубаво вино като хоби, но все повече се ориентирам към местните вина, които са най-добрите в региона. Много ги харесвам и в това намирам удоволствие, не ме интересуват скъпите автомобили и самолети“, подчерта президентът.

Вучич каза, че все още кара, когато не иска да бъде охраняван, Шкода от 2006 г., регистрирана на брат му, и че обикновено вози министъра на финансите Синиша Мали.

"Имам 75 кумове, това, което правят си е лично тяхна работа“, заяви още Вучич днес, когато бе помолен да коментира съобщението на Крик, че кумът му Никола Петрович е купил авиокомпанията на Станко Суботица.

“Опитайте се да откриете нещо при мен, а не да преследвате хората, на които преди 15 или 20 години съм кръстил нечие дете или съм бил кум на сватба. Имам 75 кумове и не мога да отговарям за всеки от тях. С какво се занимават си е тяхна лична работа“, подчерта Вучич, цитиран от БГНЕС.

Вучич добави, че някои хора са разтревожени, затова повдигат въпроса. Защото не могат да обяснят как са увеличили имуществото си с 619 милиона евро, което според него е официален факт. 

Снимка: Bloomberg/Oliver Bunic

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК