Захарова: Москва беше принудена да изгони европейски дипломати

Представители на посолствата на Швеция, Полша и Германия бяха извикани в МВнР на Русия

07.02.2021 | 18:23 Редактор: Ивет Арабова
Захарова: Москва беше принудена да изгони европейски дипломати

Русия беше принудена да изгони дипломати от Швеция, Полша и Федерална република Германия заради участието им в незаконни действия като реакция на намеса във вътрешните работи на страната. Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в ефира на телевизионния канал "Россия-1", цитирана от TACC.

"За съжаление бяхме принудени да приложим мерки, които просто ни принудиха да предприемем - експулсирането на дипломати от три европейски държави, страните от ЕС, които участваха пряко в събитията, които не бяха разрешени“, каза Захарова, цитирана от "Фокус".

По-рано в петък руското външно министерство съобщи, че Русия обявява за персона нон грата дипломати от Швеция, Полша и Германия, участвали в незаконни действия в Москва и Санкт Петербург на 23 януари. Представители на посолствата на Швеция, Полша и Германия бяха извикани в руското външно министерство в петък във връзка със съответното решение и пред тях е бил отправен официален протест.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК