Байдън изненада безработна по телефона, започва да звъни на случайни граждани

Президентът се възползва от възможността, за да популяризира своя стимулиращ пакет от 1,9 трилиона долара

07.02.2021 | 09:40 Редактор: Искра Ангелова
Байдън изненада безработна по телефона, започва да звъни на случайни граждани

Американският президент Джо Байдън започна в събота поредица от разговори с обикновени американски граждани, съобщи АФП. Президентът, заявявайки своето желание за пряк контакт със сънародниците си, е позвънил и разговарял с жена, загубила работата си поради пандемията.

"Белият дом ще предприеме нови стъпки, за да може президентът редовно и пряко да общува с американския народ", заяви в петък говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Поради пандемията от Ковид-19, разговорът се е провел по телефона от Овалния кабинет във Вашингтон. Мишел, майка и домакиня от Роузвил, Калифорния, е загубила работата си в стартираща компания поради икономическата криза, породена от пандемията.

Тя бе писала на Байдън, за да му разкаже за проблемите и трудностите си в търсенето на нова работа.

"Както баща ми казваше, работата е много повече от заплата. Става въпрос за вашето достойнство, за уважението към вас, за вашето място в общността", казва 78-годишният президент на Мишел във видео от разговора, публикувано онлайн от Белия дом.

Байдън също се възползва от възможността, за да популяризира своя стимулиращ пакет от 1,9 трилиона долара, който неговата Демократическа партия се готви да приеме в Конгреса, въпреки липсата на подкрепа от Републиканците, както и мащабната кампания за ваксинация, която той обеща.

"Толкова се радваме, че се фокусирате върху това", каза Мишел, чието фамилно име не се съобщава, добавяйки, че родителите ѝ току-що са получили час за ваксинация срещу Ковид-19, цитирана от БГНЕС.

С тази нова серия разговори Байдън се стреми да покаже своята съпричастност от една страна, а от друга – да се разграничаване от предшественика си Доналд Тръмп, който беше обвиняван от критиците си, че не се интересува от съдбата на милиони американци, засегнати от здравната и икономическа криза.

Телефонните обаждания на Байдън са предназначени да бъдат модерен отговор, в ерата на социалните медии, на радио-разговорите, водени от президента Франклин Делано Рузвелт през 30-те години на миналия век като начин да бъде сред американците е техните домове.

Тръмп само спорадично възприе тази традиция под формата на предварително записани видеоклипове, публикувани във Facebook.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Отегчен
преди 3 години
Медиите не могат да спрат да го четкат и да целуват задния му двор, но това са глупости. Няма значение кой управлява или се води, че прави това. Обикновения човек може да разчита само на себе си. Този индивид няма да е по-различен от Тръмп Сигнализирай за неуместен коментар