Великобритания засече нови тревожни мутации на коронавируса

Има и 11 случая на заразяване с южноафриканския вариант 

03.02.2021 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

Във Великобритания са засечени нови тревожни мутации на коронавируса. Единадесет от случаите са наблюдавани в Бристол, а 32 - в Ливърпул, съобщи британският министър на здравеопазването. 

Според него има и 11 случая на заразяване с южноафриканския вариант на вируса, които не са свързани с пътувания в чужбина. 

Властите подчертават, че правителството трябва да продължи да действа предпазливо заради предизвикателствата, произтичащи от новите варианти на коронавируса.

Световната здравна организация пък отчете 95 хиляди починали от Ковид-19 в света за седмица. Намалява обаче заболеваемостта.

"Има 11 случая на южноафриканския вариант на коронавируса, които нямат връзка с международни пътувания. Трябва да продължим да действаме предпазливо, не на последно място заради предизвикателствата от новите варианти на коронавируса. Наложително е хората да останат у дома и да напускат дома си само там, където е абсолютно необходимо. Когато местната власт ви предложи тест, трябва да приемете предложението, защото знаем, че около всеки трети от хората с коронавирус няма симптоми, но все пак може да го предаде", заяви министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК