Почивка в Амстердам - без кафета за канабис? Бизнесът казва "Не"

Подобно на останалата част от Холандия, столицата в момента е в локдаун

01.02.2021 | 23:39 Редактор: Никола Симеонов
Почивка в Амстердам - без кафета за канабис? Бизнесът казва

След като пандемията от COVID-19 бъде ограничена, туристите най-накрая ще се върнат край каналите на Амстердам. Но най-вероятно ще открият известни промени, като например една от най-известните туристически атракции на холандската столица, вече няма да е достъпна за тях.

Кметът на Амстердам Фемке Халсема иска да забрани на чуждестранните туристи да посещават кафенета с канабис, за да се справят с антисоциалното поведение и да ги изтласкат от града.

Собствениците на легендарните кафенета в Амстердам обаче са против. Според тях, ако на туристите им бъде забранено да бъдат в регулирани заведения, те ще бъдат тласнати в ръцете на безмилостни нелегални дилъри по улиците.

Амстердам е известен с множество неща, включително процъфтяващия си нощен живот, кварталът на червените фенери, кафенетата и баровете с канабис - привличащ 20 милиона туристи годишно.

Подобно на останалата част от Холандия, столицата в момента е в локдаун.

Някои от 850 000 жители биха предпочели животът им след пандемията  да прилича на този сега, вместо да се върне към това, което беше преди вирусът да плъзне по света.

Кметът има план. Прекъсването на кръвоносните съоръжения на туризма с канабис, според нея, ще възпира този тип посетители и ще намали лошото поведение, което е свързано с употребата му. Повечето градове в Холандия вече изискват от посетителите на кафенета да представят доказателство за пребиваване, но в правилото не е включена столицата.

Всичко по темата четете в Dnes.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.