След края на мандата: Богатството на Тръмп значително е намаляло

Редица неизвестни има пред бъдещето на 45-ия президент на Америка

24.01.2021 | 19:10 Редактор: Ралица Братанова

Доналд Тръмп ще готви защитата си по импийчмънта срещу него в имението си във Флорида. Какво ще прави оттук насетне бившият вече държавен глава на Съединените щати Доналд Тръмп е неясно. Богатството му обаче сериозно е намаляло.

Редица неизвестни има пред бъдещето на 45-ия президент на Америка. След като напусна Белия дом, Тръмп се установи в имението си в слънчева Флорида. А южната част на щата е предпочитано място за заможните хора, които се оттеглят от обществения живот. 

И макар че в сряда - в деня на встъпването в длъжност на Джо Байдън, кортежът на Тръмп да беше посрещнат от негови привърженици, новите му съседи не са единодушни. 

"Никой, с когото съм говорил, не очаква с нетърпение Тръмп да се върне в Палм Бийч. Съвсем честно, независимо дали сте привърженик на Тръмп или не, няма много хора, които с чиста съвест могат да оправдаят случилото се на 6 януари и мисля, че повечето хора държат той да понесе поне частична отговорност", коментира Ричард Стайберг.

Оказва се, че Доналд Тръмп има по-малко пари след края на мандата си, отколкото в началото. 

След като Тръмп положи клетва преди четири години, организацията му не спря да продава имоти. През 2017 г. са сключени сделки с апартаменти на стойност 32 милиона долара, през 2018 г. - за 53 милиона долара, а през 2019 г. - пак за 32 милиона долара. През 2020 г. компанията му изглежда не е продала почти нищо. 

Списание "Форбс" изчисли, че нетното състояние на най-богатия държавен глава на Щатите се е свило с 600 милиона долара до 2,5 млрд. долара през 2020 г.

Но би следвало президентът да има как да изкара пари особено ако следва примера на семейство Клинтън. Бил и Хилари Клинтън са спечелили повече от 240 милиона долара от 2001 до 2015 г. за книги, изнасяне на речи. 

Семейство Обама получиха авансово общо 65 милиона долара за своите мемоари. Остава обаче неясно дали голямо издателство би се наело с книга на Тръмп.

А дали ще остане в политиката зависи и от процеса в Сената, насрочен за 8 февруари, където дори и да не бъде осъден като подбудител на размириците в Капитолия, може да бъде спрян от следващо кандидатиране за Белия дом. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК